• Li agradaria participar?

  Les històries importen

  Les històries ens mostren el que realment importa en la vida d’una persona. Per això us volem convidar a compartir les vostres històries sobre cuidar i ser cuidat en el temps de la Covid-19. Poden tractar d’una experiència que us ha impactat o sobre algun fet representatiu dels darrers mesos.

  Us demanem que plasmeu aquesta experiència en un text, que pot ser tan llarg com vulgueu, i el compartiu amb nosaltres. A continuació, haureu de contestar una sèrie de preguntes sobre el vostre relat i proporcionar algunes dades demogràfiques (la vostra edat i país d’origen, entre d’altres). Podeu compartir la vostra història aquí.

  Basant-nos en les respostes, compararem els relats. Només podeu compartir una història cada vegada, tot i que podreu tornar al lloc web per compartir més històries tantes vegades com vulgueu. Les vostres històries s’utilitzaran de manera anònima per formar a (futurs) professionals de la salut en l’escolta, la comprensió i el desenvolupament d’una pràctica assistencial basada en les històries que de debò importen.

 • Què fem?

  La nostra ambició

  Volem que la vostra experiència i les històries que li donen significat tinguin un rol cabdal en com organitzem, prenem decisions i duem a terme les nostres pràctiques assistencials i de salut.

  Les històries ens ajuden a prendre decisions que tinguin en compte els sentiments i la voluntat dels pacients i els seus familiars i propparents. Les històries faciliten el desenvolupament d’una pràctica assistencial centrada en la persona, tot incrementant la participació del pacient en el procés de cura, promovent la reciprocitat en les relacions assistencials i facilitant la comunicació entre diferents disciplines. Els relats són una eina fonamental per donar sentit a les nostres vides i situar les nostres experiències. Us convidem a contribuir a fer que les històries dels pacients siguin les que de veritat importen.

  El nostre projecte

  L’objectiu d’aquest projecte és reunir relats breus (experiències) de persones grans i d’aquells que els han cuidat (tant en l’àmbit professional com personal) durant la crisi de la Covid-19. Us demanem que compartiu les vostres experiències: un record memorable o un moment revelador del vostre dia a dia. Aquestes històries s’utilitzaran de manera anònima per entendre i ajudar a millorar les pràctiques assistencials en el context de la Covid-19. També s’usaran per formar a futurs professionals de la salut, donant-los les eines per escoltar i entendre les veus i els relats de les persones a les que cuiden.

  La seva contribució

  Us convidem a compartir la vostra història seleccionant el país on residiu d’entre les opcions que ofereix el menú superior. Podeu compartir només una experiència a cada història, però podeu participar tantes vegades com vulgueu. Les històries es transformen, són selectives, prioritzen, es contradiuen. En això resideix la seva importància: posen en relleu el més important en les nostres vides i ens ajuden a entendre’ns els uns als altres. En tenir en compte les històries de la gent sobre les seves experiències de cura i atenció sanitària, entendrem com podem contribuir a fer que gaudeixin d’una millor qualitat de vida tot demostrant que ens importen.

  Qui som?

  El nostre equip està format per un grup de professionals multidisciplinari provinent de sis països diferents. Els nostres socis són: Universitat de Barcelona, University of Newcastle, University of Durham, Leyden Academy on Vitality and Ageing, University of Copenhagen, E-Seniors, Consorzio Arca, Erasmus University and Zilveren Kruis/Achmea.

  Les teves històries

  Recopilem els vostres relats amb Sensemaker®. Mitjançant un lloc web accessible des de qualsevol navegador o mitjançant una aplicació mòbil, podreu compartir la vostra història en un camp de resposta obert. A continuació, se us demanarà que respongueu a una sèrie de preguntes (tant obertes com tancades). Les respostes a aquestes preguntes ens permetran detectar patrons discursius en les històries compartides i respondre preguntes com ara: què té més importància per a les persones que resideixen a Espanya? Quines han estat les seves experiències de cura i assistència durant la Covid-19? Quines diferències podem observar en relació amb la gent que viu a Holanda, Dinamarca o Itàlia? Quina va ser l’experiència dels professionals de la salut, pacients i d’altres persones involucrades en els processos de cura? Després d’analitzar i entendre el funcionament dels patrons de resposta, els podrem utilitzar per formar professionals de la salut, ajudant-los a entendre i a treballar tenint en compte el que de veritat importa per a les persones a les que cuidem.

 •  

  Qui som?

  Elena Lauroba, Cristina Astier, Feliciano Villar Posada, Ander Errasti Lopez

  Facultat de Dret & Facultat de Psicologia

  Universitat de Barcelona

  La Universitat de Barcelona té més de 570 anys d'història, és la universitat líder de Catalunya i Espanya i ocupa les primeres posicions en l'àmbit europeu dels rànquings mundials més exigents. També és l'única universitat que forma part de l'exclusiva Lliga Europea d'Universitats de Recerca (LERU) i lidera iniciatives d'internacionalització de primer nivell, com ara l'aliança Charm European University (CHARM-EU). En el projecte Ccentre, la UB actua com a coordinadora i contribueix gràcies als seus coneixements basats en l'evidència sobre el camp de l'envelliment saludable, la seva experiència en metodologia de capacitació en cascada, la seva àmplia xarxa d'agents implicats, i la seva experiència en difusió científica i estratègies de participació pública.

 • Contacte

  T'agradaria saber més sobre aquest projecte? Pots contactar-nos aquí